top of page
Zoeken
  • Nancy

Hondje in huis, makkie!


Flatcoat pup Milly kwam in 2015 bij ons wonen. Super leuk! Maar wat waren wij druk met kiezels en poep (!) uit haar bekje vissen, gestolen knijpers terug vinden, wc-rollen terughangen, ongewenste theedoeken-trekwedstrijden, gaten in vestjes naaien, pleisters plakken op onze oren en wenkbrauwen, poetsen en soppen (zij werd erg laat zindelijk). Maar goed, deze dingen horen natuurlijk eenmaal bij puppy's.Milly bleek super lief, intelligent en alert. Zo werd zij de nerd van de puppycursus genoemd. En ze kent bijna alle woorden van de bestemmingen waar ze regelmatig naartoe gaat. Dus om gehijg en gehyper te voorkomen let ik er op dat ik haar direct in de auto inlicht over wat we gaan doen (klinkt absurd maar het helpt). Milly laat op haar manier duidelijk weten dat ze er is en dat er rekening met haar gehouden dient te worden (wat een voorbeeld!).

Enigszins claimend is ze misschien ook wel. Ze houdt me constant in de gaten en keutelt als het even kan overal in huis achter me aan. Tijdens de afwas ligt ze graag in een rondje om mijn been met haar poten of kop op m'n voet.Gevoelig

Milly is super gevoelig. Qua karakter en qua lichaam. Ze voelt de gemoedstoestand van haar mensen feilloos aan. Moet ik lachen dan kwispelt haar staart nog uitbundiger, zijn er tranen dan springt ze op me en kust ze waar ze kussen kan. Dans ik, dan danst ze mee. Hebben we een meningsverschilletje dan hoef ik mijn stem nauwelijks te verheffen.Omdat er iets in haar darmen niet goed zit heeft ze regelmatig huidklachten. Daarvoor is ze onder controle bij een heel fijne natuurgeneeskundige voor dieren, Pam van praktijk Melilotus. Wat ben ik blij met haar. Pam is regelmatig nodig en zo ook dit keer.
Schijnzwanger

Aan het eind van het telefoongesprek hoor ik Pam zeggen dat ik de groenten wel even eerst moet pureren voordat ik ze door het voer meng. Ik hang wat beteuterd op en kijk even naar het plankje in de keuken.

Daarop prijken 9 stuks medicijnen en supplementen bestemd voor Milly. Flesjes, potjes, olietjes en een paar tubes. De meeste moeten om een bepaalde tijd gegeven worden (niet vergeten!). Die medicijnen zijn er voor om haar verteringssysteem weer gezond te maken en een aantal soorten om het bultje boven haar oog te doen verdrogen.

En nu is Milly schijnzwanger en weigert te eten. Klopt, had Pam gezegd, er verandert dan veel in haar lichaam en inderdaad is ook een van de symptomen een smaakverandering. En omdat Milly de meeste andere diersoorten al een tijdje niet goed verdroeg gaf ik haar alleen eend en konijn. Nu ze daar haar neus voor optrekt blijft er weinig alternatiefs over. Dus dacht ik aan groenten. Die mag ze dus hebben, mits gepureerd en niet steeds dezelfde groenten achter elkaar.Poeh poeh... Ik herinner me mijn aanname van 7 jaar geleden: Hondje in huis = lopen, spelen, knuffelen, brokken geven en voor de rest slaapt ze... Nope! Ik had het mis. En natuurlijk had ik het mis. Ieder dier is uniek net zoals ieder mens uniek is. En mijn huisgenootje is toevallig een aanwezig, zeer gevoelig en intens type. Maar wow, ik hou meer van dit dier dan woorden kunnen uitdrukken en ondanks mijn ge-poehpoeh verzorg ik haar met veel liefde.


Spiegel

Door hoe ze is, bijna menselijk in haar gedrag en behoeften, heb ik ook een hele bijzondere diepe band met Milly. En ik zou nooit, noooooit willen dat ze minder gevoelig of anders was! Deze ALTIJD vrolijke (lees hysterisch euforische) vriendin verblijdt me, troost me, laat me iedere dag lachen met haar pipogedrag en geeft me oneindig veel onvoorwaardelijke liefde. Zij is een voorbeeld voor mij op veel vlakken... en een spiegel. Wat betreft het gevoelige karakter inclusief gebruiksaanwijzing zijn we sowieso aan elkaar gewaagd. En als ik naar rechts kijk op het plankje in de keuken tel ik mijn eigen potjes en flesjes supplementen en medicijnen: 9! :))bewerken en te beheren. Klik gewoon op 'Bericht maken' en vervolgens op 'Publiceren'. Dat is alles. Nu kunnen al uw lezers het zien. U kunt bovendien ook de reacties op berichten beheren - bekijk wat mensen zeggen, vind reacties leuk of verwijder ze, en meer. Als u bezig bent met een bericht en later terug wilt komen, sla het dan op als concept. U kunt het dan op elk moment publiceren via 'Mijn profiel' > 'Concepten'.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page